Snorkelen op Corfu

Corfu (Korfoe) is een prachtig eiland gelegen in de Ionische Zee, vlakbij Griekenland en Albanië. Het is een populaire bestemming onder toeristen vanwege de adembenemende landschappen, rijke geschiedenis en levendige cultuur. Corfu heeft een lange en uitgestrekte kustlijn, met vele baaien, zandstranden en kleine eilandjes. Deze stranden en baaien zijn perfect om te snorkelen op Corfu.

baai bij Paleokastritsa
baai bij Paleokastritsa

Zin om te snorkelen op Corfu? Bekijk hier het vakantie aanbod van TUI. Of huur een accommodatie via booking.com.

Snorkelcondities Corfu

Corfu heeft een mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. In de zomermaanden, van juni tot en met september, is het gemiddeld 30 graden Celsius op het eiland. In de wintermaanden, van december tot en met februari, is het gemiddeld rond de 15 graden Celsius.

De watertemperatuur in de zee rond Corfu varieert tussen de 20 en 25 graden Celsius in de zomermaanden. In de wintermaanden daalt de watertemperatuur naar ongeveer 15 graden Celsius. Snorkelen is dan alleen nog mogelijk met een wetsuit. De beste periode om te snorkelen op Corfu is van mei tot oktober.

Er zijn diverse plekken waar je vanaf de kant kunt snorkelen. De bodem bestaat uit zand, grind, koraal en rots. Snorkelschoenen zijn wel aan te raden. De heldere wateren rond Corfu zijn rijk verschillende vissoorten zoals de regenbooglipvis, zeebrasem, de rode kardinaalsbaars en de zwaluwstaartvis. Ook kun je zeeslakken, zeepaardjes, zeesterren, sponzen, octopussen, zeeschildpadden en zelfs dolfijnen tegenkomen.

Porto Timoni Corfu
Porto Timoni (Twin Bay)
Snorkelplekken Corfu

Er zijn verschillende plekken op Corfu waar je kunt snorkelen. Ook bij de nabijgelegen eilandjes zoals Paxos, Anti-Paxos en Vido kun je prima snorkelen. Je hebt dan alleen wel een boot nodig of je kunt een dagtrip boeken. De beste snorkelplekken liggen in het noordwesten van Corfu, want daar is de kust rotsachtige en grillig, terwijl in het zuiden er met name zandstranden zijn. Hieronder vind je een overzicht.

De baai van Agios Georgios in het noordwesten van het eiland is een goede snorkelplek. Het heeft een groot hoefvormig zandstrand en er zijn verschillende faciliteiten. Let op dat de weg naar de baai vrij smal is. Even verderop vind je de kleine baai van Porto Timoni waar je ook goed kunt snorkelen langs de rotsformaties, met name aan de kant van de zee. Let op, hier zijn geen voorzieningen en het is circa 45 minuten lopen vanuit Afionas.

Boek een accommodatie in Agios Georgios via booking.com

Bij het stadje Paleokastritsa vind je verschillende stranden en baaien waar je kunt snorkelen. De beste plekken vind je bij het strand van Ampelaki en ten oosten van het strand van Agia Triada. Ook bij het strand van Agios Spiridon kun je snorkelen, maar hier kan het erg druk zijn.

Boek een accommodatie in Paleokastritsa via booking.com

Overige snorkelplekken van noord naar zuid

  • De rotsen van Sidari bij het gelijknamige strand, in het noorden van het eiland;
  • Agni – noordoosten – tussen het noordelijke deel en het strand van de baai van Gialiskari;
  • Het strand van Rovinia (westen);
  • Het strand van Yiali (westen);
  • De rotsformaties van Kanoni, vlakbij het stadje Corfu stad (oosten).

Meer over Corfu

Corfu kent een rijke geschiedenis en cultuur. Het eiland was vroeger onderdeel van verschillende beschavingen, zoals de Grieken, Romeinen en Venetianen. Dit is terug te zien in de architectuur van het eiland, met prachtige gebouwen zoals het Achilleion. Het paleis is gebouwd in de 19e eeuw voor de keizerin van Oostenrijk, Sissi, die een grote liefde had voor het eiland Corfu. Het paleis is gebouwd in de stijl van een Grieks tempel en is omgeven door prachtige tuinen. Het Achilleion is tegenwoordig een museum dat te bezoeken is.

Achilleion Corfu
Het paleis Achilleion op Corfu

Corfu is ook een ideale bestemming voor natuurliefhebbers. Het eiland heeft een rijke mariene fauna en flora, met vele soorten vogels, vissen en planten. Een boottochtje naar het eilandje Paxos, een bezoek brengen aan het oude fort van Corfu of een dagje naar het aquapark Aqua Land zijn ook leuke activiteiten. Ook zijn er vele leuke winkeltjes, bars en clubs waar je kunt genieten van het nachtleven van het eiland. Ook kun je heerlijk eten in Corfu, met typische Griekse gerechten zoals souvlaki, moussaka en tzatziki.

Meer informatie is te vinden op de officiële toeristische website van het eiland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.