Snorkelplekken

Als je van plan bent om te gaan snorkelen is één van de belangrijkste vragen natuurlijk waar je dit het best kunt doen. Waar zijn de beste snorkelplekken? Gelukkig is er in bijna elk water wel wat moois te zien, waardoor je er altijd wel een mooi plekje in de buurt is. Of je nu gewoon thuis bent, op vakantie bent in Europa of een verre reis maakt, snorkelen is bijna overal een mooie belevenis.

Snorkelplekken in Nederland

De bekendste snorkelplekken in Nederland bevinden zich in de provincie Zeeland. Vooral het Grevelingenmeer is favoriet omdat dit een zoutwatermeer is. Hier zijn andere dingen te zien dan in zoet water, maar hier wordt het water nooit zo wild als dat op zee wel kan gebeuren. Ook buiten Zeeland is er genoeg mogelijkheid voor een leuke snorkelervaring. Denk bijvoorbeeld aan het Naardermeer, de Vinkeveense Plassen of natuurlijk het IJsselmeer. In principe zijn alle meren en plassen geschikt om te snorkelen. Zelfs in de sloot achter het huis kan al veel te zien zijn…..

In de binnenwateren kom je op de bodem vaak zand of klei tegen. Dit kan het water troebel maken, dus is het zaak om niet al te wild te bewegen of op de bodem te gaan staan. Ook de Noordzee en de Waddenzee zijn vanaf het strand natuurlijk makkelijk te verkennen. Zolang je niet te ver uit te kust raakt of gaat snorkelen bij slecht weer is dit een mooie mogelijkheid om het leven in de Nederlandse wateren te verkennen.

Lees meer over snorkelen in Nederland.

Grevelingenmeer
Snorkelen in het Grevelingenmeer is een prima optie
Snorkelplekken in Europa

Ook in de rest van Europa zijn er prima snorkelplekken te vinden. In de warme wateren van de Middellandse zee is het niet alleen qua temperatuur vaak beter toeven dan in Nederland, ook zijn er hele andere planten, vissen en andere waterdieren te bewonderen dan bij ons. Griekenland is met haar grote hoeveelheid aan eilanden bij velen favoriet, maar denk ook eens aan Kroatië, Corsica of Malta.

De Atlantische kust biedt, naast Frankrijk, nog een aantal andere mooie plekken om te snorkelen. Portugal en dan met name de Algarve is wellicht de meest bekende optie, maar ook bijvoorbeeld Zuid-West Ierland behoort tot de mogelijkheden. Iets verder weg, maar technisch gezien nog steeds Europa, vormen de Canarische eilanden ook een toplocatie om te snorkelen en om zelfs tropische soorten te spotten. Lees bijvoorbeeld eens de artikelen over snorkelen op Tenerife, snorkelen op La Palma, snorkelen op Lanzarote, snorkelen op Fuerteventura en snorkelen op Gran Canaria.

Overige snorkelplekken waar een artikel van is verschenen:

Snorkelen in de Algarve
De Algarve in Portugal kent veel mooie snorkelplekken
Snorkelplekken wereldwijd

De lijsten met beste snorkellocaties wereldwijd worden steevast aangevoerd door de Rode Zee in Egypte, verschillende bestemmingen in Caraïben, de diverse tropische eilanden in Zuidoost Azië en het Great Barrier Reef in Australië. Voor de exclusieve vakantieganger zijn afgelegen eilandengroepen zoals de Seychellen, de Maldiven en de diverse eilanden in de Pacific echter ook uitstekende snorkellocaties. In bijna al deze gevallen snorkel je in één van de oceanen. Maar juist ook de binnenwateren bieden voor snorkelaars veel mogelijkheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de grote meren tussen de Verenigde Staten en Canada of aan de zuidelijke Amerikaanse staat Florida, die ook beschikt over veel snorkelplekken met zoet water.

Snorkelen in Hawaii
Hawaii kent vele prachtige baaien om te snorkelen

Weet u een mooie snorkelplek of snorkelbestemming en heeft u hier meer informatie over,  neem dan contact met ons op!

Eén reactie op “Snorkelplekken

  1. Vorig jaar zijn we in de maand december naar Nieuw Zeeland op vakantie geweest. Op de terugreis hebben we een tussenstop van een week gemaakt op de Cook Islands. We verbleven op het hoofdeiland Rarotonga. Rond het eiland ligt op ongeveer 400 meter uit de kust een rif. Binnen het rif en de kust kun je geweldig goed snorkelen. Het water is vlak en glashelder met veel en prachtig mooie vissen. Net een tropisch aquarium waar je in zwemt!

    Wij zijn onder andere op de volgende locatie geweest: 21°22’54.1″S 159°48’43.6″W

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.