De beste flippers om te snorkelen

Om te snorkelen heb je niet per se flippers nodig, maar het snorkelen wel veel leuker en je kunt zonder snel moe te worden een veel groter gebied bekijken. Flippers of zwemvliezen worden door duikers meestal (duik)vinnen genoemd. In principe zit er geen verschil tussen flippers om te snorkelen en te duiken. Wel is het zo dat voor het snorkelen meestal dichte hiel vinnen worden gekozen (dit hoeft echter niet). Dichte hiel vinnen zijn meestal wat lichter en flexibeler en worden gebruikt in warm water. De laatste jaren komen er echter ook steeds meer open hiel vinnen op de markt die ook geschikt zijn om te snorkelen. Open hiel vinnen zijn over het algemeen wel wat duurder. Op deze pagina vind je veel informatie over de verschillende type vinnen en de verschillende eigenschappen. In dit artikel zetten we de beste flippers om te snorkelen op een rij.

Een goede flipper geeft een goede stuwkracht om je snel en soepel door het water te laten bewegen. De vin glijdt niet van je voet, maar zit zeker ook niet te strak, anders kun je kramp krijgen. Qua maat kun je gewoon je schoenmaat aanhouden. Pas wel eerst de vin voordat je gaat snorkelen! Een watersok kan het draagcomfort trouwens vergroten.

Wat kosten flippers?

Wat mogen flippers kosten? Je hebt al goede flippers voor ongeveer 20 a 25 euro. Ben je starter of wil je het liefste alles in een keer kopen? Dat kan ook. Er zijn diverse complete snorkelsets te koop. Ben je een geoefende snorkelaar en wil je een paar professionele vinnen kopen, dan ben je al gauw 50 a 100 euro kwijt voor een paar.

De beste flippers

De onderstaande flippers, gesorteerd naar prijs, geven op het gebied van stuwkracht vs. flexibiliteit, snelheid/ versnelling, materiaalgebruik en draagcomfort prima resultaten. Alle modellen zijn te koop bij ScubaWorld. Klik op de afbeelding om te bestellen.

De Mares Wave FF – prijs €39 gesloten hiel

Het model bestaat al weer enige jaren, maar de Mares Wave FF blijft een topper. Optimaal comfort en stuwkracht dankzij de channel trust technologie. Een lekker lichte vin. Verkrijgbaar in maat 36 tot en met maat 47 en in verschillende kleuren. Ook verkrijgbaar als open hiel uitvoering (prijs 79). Klik op de afbeelding om te bestellen.

beste flippers: mares wave ff flipper
Mares Wave FF €39

Mares Wave Open Hiel
Mares Wave Open Hiel €79

 

Aqualung Express FP vinnen met gesloten hiel – prijs €59

beste flippers: Aqualung Express FP
Aqualung Express FP – prijs €59

Een goede keus voor de gevorderde snorkelaar is De Aqualung Express FP. Het vrij grote blad is niet rechtstreeks aan de voorzijde van de voetpocket bevestigd waardoor de voet ontlast wordt (“SlingShot” principe). Verkrijgbaar in 4 kleuren en vanaf maat 36 tot en met 47. Deze vin is ook verkrijgbaar in de complete Aqualung VIP snorkelset.

Scubapro Seawing Nova vin met gesloten hiel – prijs €99

De Scubapro Seawing Nova FF is een high-end professionele vin met een gesloten hiel (dit mag je geen flipper meer noemen :-)).  De vin heeft zeer goede voortstuwing en beweging eigenschappen. De ergonomische voetpocket is erg comfortabel. De vin is verkrijgbaar in de kleur zwart en in de maten 37 tot en met 45. De vin is ook verkrijgbaar als open hiel uitvoering (prijs €129).

Scubapro Seawing Nova
Scubapro Seawing Nova – prijs €99

Seawing Nova open hiel
Seawing Nova open hiel – prijs €129
 Beste flippers en zwemvliezen voor kinderen

Kindervoeten groeien hard en de meeste mensen zullen niet veel geld willen betalen voor flippers die na een jaar al niet meer goed zitten. Nu overbruggen de meeste junior flippers wel een paar maten, maar ze mogen niet gaan knellen of los schieten! Tip: je kunt ook een maatje groter bestellen en eventueel watersokken gebruiken. Een goede flipper voor kinderen om te snorkelen zijn de Waimea zwemflippers (gemakkelijk te bestellen via bol.com).  Let verder op de sluiting, want die kan in het begin wat stroef zijn.

Cressi Rondinella
Cressi Rondinella – prijs €25

Een andere goede vin voor kinderen is de Cressi Rondinella  met gesloten hiel. Te bestellen bij ScubaWorld voor €25. De Cressi Rondinella is verkrijgbaar in de kleuren blauw en geel en vanaf maat 29 tot en met maat 47.  De vin is gemaakt van licht en duurzaam rubber en is makkelijk aan en uit te trekken en behoort zeker tot de beste flippers voor kinderen en recreanten.

 

 

Artículo en españolspaanse vlag

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.