Een duikhorloge kopen – de beste duikhorloges op een rij

Een goed duikhorloge kopen kan een hele zoektocht zijn. Er zijn zoveel verschillende merken en modellen te koop. In dit artikel zetten we na het lezen van talloze reviews en recensies een aantal goede duikhorloges in diverse prijsklassen voor je op een rij.

Let op, een duikhorloge is wat anders dan een duikcomputer! Het is verstandig om, zeker als beginnende duiker, ook al klinkt het nog zo aantrekkelijk, niet al te veel rekenwerk over te laten aan een duikcomputer. Je moet het uiteindelijk ook zelf kunnen! Bovendien is het verstandig om, ook als je een duikcomputer gebruikt, een duikhorloge te dragen als “second device”. Lees ook dit artikel over de kenmerken van het duikhorloge.

Een goed duikhorloge is/heeft minimaal:
• waterdicht tot 200 meter (20 ATM/Bar)
• een verstelbare duikring (of digitaal duidelijk display met alarmfunctie).
• makkelijk en duidelijk afleesbaar (ook in omstandigheden met weinig licht)
• gemaakt van duurzaam en stevig materiaal
• een verstelbare band (eventueel te dragen over duikpak).

Duikhorloge kopen tot 100 euro

Begin je met duiken, kies dan eerst voor een eenvoudig analoog of digitaal duikhorloge in een wat lagere prijsklasse. Kijk wat je fijn vindt dragen en wat je behoeftes zijn. Je kunt later altijd nog dat ultrasonische professionele duikhorloge kopen. Bovendien, een goedkoop duikhorloge hoeft niet slecht te zijn…

In dit segment springen er twee duikhorloges uit: de Momentum en de G-shock lijn van Casio. Ben je meer fan van een analoog horloge zonder poespas. Ga dan voor de Momentum Steelix. Deze is verkrijgbaar vanaf 95 euro bij Scubaworld. Dit Japanse Quartz horloge heeft een nylon band, een roestvrijstalen kast en ring en is waterdicht tot 200 meter. Het horloge heeft een geschroefde achterkant en een geschroefde kroon. Een wat meer uitgesproken model met zijn gele wijzerplaat is de M1. Dit model is eventueel ook verkrijgbaar met saffierglas in plaats van mineraalglas.

een voordelig duikhorloge kopen, overweeg de momentum steelix camo
Momentum Steelix camo: 95 euro

momentum m1 duikhorloge
Momentum M1 99: euro

Ben je meer een liefhebber van digitale horloges dan zijn de modellen van uit de G-shock serie van Casio een goede keuze. De Casio G-shock GA-100C-8AER is verkijgbaar in meerdere kleurstellingen en kost zo’n 95 euro. Het is een kunststof horloge met mineraalglas voorzien van diverse functies en is waterdicht tot 200 meter.

 Een duikhorloge kopen tussen de 100 en 200 euro

In deze prijsklasse vind je goede duikhorloges van de merken Tauchmeister 1937, Citizen en Orient. Het Duitse merkTauchmeister maakt betaalbare en kwalitatieve goede duikhorloges.  De onderstaande Tauchmeisters zijn waterdicht tot 1000 meter, wat ze ook geschikt maken voor diepzeeduiken! Ze zijn dan ook voorzien van een heliumventiel.

 

Citizen Promaster marine
Citizen Promaster: €179,00

Verder zijn in deze prijsklasse ook de “instapmodellen” van de Citizen Promaster te verkrijgen. Dit zijn ISO 6425 gecertificeerde duikhorloges. Neem bijvoorbeeld de Citizen Promaster BN0100-42E, te koop bij Scubaworld voor 179 euro. Een uitstekend no-nonsense duikhorloge met kristalglas, edelstalen kast, rubberen band en waterdicht tot 200 meter. De batterij hoeft nooit vervangen te worden, want dit horloge werkt op zonne-energie!

 Een duikhorloge kopen tussen de 200 en 400 euro

Ook het bekende merk Seiko maakt iso gecertificeerde professionele duikhorloges. De onderstaande zijn goede keuzes en eenvoudig te bestellen via bol.com. De Prospex is voorzien van duurzaam saffierglas!

De Luminox horloges mogen natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. Deze Zwitserse Quartz horloges worden wereldwijd gebruikt door politie, hulpdiensten en speciale eenheden zoals de US Navy Seals. Klasse uurwerk, met unieke lichtgevende wijzers en markeringen  in een stevige metalen kast.

Een duikhorloge kopen: de toppers van meer dan 400 euro

De Toppers (geordend naar prijs van laag naar hoog):

Citizen Promaster Aqualand

Seiko Prospex Kinetic horloge SUN021P1
Luminox Sea Anu horloge A.4241

Seiko Prospex Sea SBDX017J Marinemaster (waterdicht tot 30 atm.)

Artículo en español spaanse vlag

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *