Een duikhorloge kopen – de beste duikhorloges op een rij

Een goed duikhorloge kopen kan een hele zoektocht zijn. Er zijn zoveel verschillende merken en modellen te koop. In dit artikel zetten we na het lezen van talloze reviews en recensies een aantal goede duikhorloges in diverse prijsklassen voor je op een rij.

Let op, een duikhorloge is wat anders dan een duikcomputer! Het is verstandig om, zeker als beginnende duiker, ook al klinkt het nog zo aantrekkelijk, niet al te veel rekenwerk over te laten aan een duikcomputer. Je moet het uiteindelijk ook zelf kunnen! Bovendien is het verstandig om, ook als je een duikcomputer gebruikt, een duikhorloge te dragen als “second device”. Lees ook dit artikel over de kenmerken van het duikhorloge.

Een goed duikhorloge is/heeft minimaal:
• waterdicht tot 200 meter (20 ATM/Bar)
• een verstelbare duikring (of digitaal duidelijk display met alarmfunctie).
• makkelijk en duidelijk afleesbaar (ook in omstandigheden met weinig licht)
• gemaakt van duurzaam en stevig materiaal
• een verstelbare band (eventueel te dragen over duikpak).

Duikhorloge kopen tot 100 euro

Begin je met duiken, kies dan eerst voor een eenvoudig analoog of digitaal duikhorloge in een wat lagere prijsklasse. Kijk wat je fijn vindt dragen en wat je behoeftes zijn. Je kunt later altijd nog dat ultrasonische professionele duikhorloge kopen. Bovendien, een goedkoop duikhorloge hoeft niet slecht te zijn…

In dit segment springen er twee duikhorloges uit: de Momentum en de G-shock lijn van Casio. Ben je meer fan van een analoog horloge zonder poespas. Ga dan voor de Momentum Steelix. Deze is verkrijgbaar vanaf 95 euro bij Scubaworld. Dit Japanse Quartz horloge heeft een nylon band, een roestvrijstalen kast en ring en is waterdicht tot 200 meter. Het horloge heeft een geschroefde achterkant en een geschroefde kroon. Een wat meer uitgesproken model met zijn gele wijzerplaat is de M1. Dit model is eventueel ook verkrijgbaar met saffierglas in plaats van mineraalglas.

een voordelig duikhorloge kopen, overweeg de momentum steelix camo
Momentum Steelix camo: 95 euro

momentum m1 duikhorloge
Momentum M1 99: euro

Ben je meer een liefhebber van digitale horloges dan zijn de modellen van uit de G-shock serie van Casio een goede keuze. De Casio G-shock GA-100C-8AER is verkrijgbaar in meerdere kleurstellingen en kost zo’n 95 euro. Het is een kunststof horloge met mineraalglas voorzien van diverse functies en is waterdicht tot 200 meter.

 Een duikhorloge kopen tussen de 100 en 200 euro

In deze prijsklasse vind je goede duikhorloges van de merken Tauchmeister en Citizen. Het Duitse merk Tauchmeister maakt betaalbare en kwalitatieve goede duikhorloges.  De onderstaande Tauchmeisters zijn waterdicht tot 1000 meter, wat ze ook geschikt maken voor diepzeeduiken! Ze zijn dan ook voorzien van een heliumventiel. Verder zijn in deze prijsklasse ook de “instapmodellen” van de Citizen Promaster te verkrijgen.

 

Duikhorloge mares-mission-pro-watch
Mares mission

 

Een andere goede keuze in deze prijscategorie is de Mares Mission Pro Watch. Voor ongeveer 160 euro te koop bij Scubastore.

 

 Een duikhorloge kopen tussen de 200 en 400 euro

Ook het bekende merk Seiko maakt iso gecertificeerde professionele duikhorloges. De onderstaande zijn goede keuzes en eenvoudig te bestellen via bol.com. De Prospex is voorzien van duurzaam saffierglas!

De Luminox horloges mogen natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. Deze Zwitserse Quartz horloges worden wereldwijd gebruikt door politie, hulpdiensten en speciale eenheden zoals de US Navy Seals. Klasse uurwerk, met unieke lichtgevende wijzers en markeringen  in een stevige metalen kast. Onderstaande horloges zijn te koop bij de Scubastore voor ongeveer 200 euro.

Luminox sentry-201
Luminox sentry-201

Luminox sentry-215
Luminox sentry-215
Een duikhorloge kopen: de toppers van meer dan 400 euro

De Toppers (geordend naar prijs van laag naar hoog):

Luminox F 22 Raptor 9241 (ca 1000 euro) Luminox XCOR SXC Anadigi 5241 (ca 1500 euro) Chris benz Deep Chronograph 500M (ca 2000 euro)

Luminox F 22 Raptor 9241
Luminox F 22 Raptor

Luminox XCOR SXC Anadigi 5241
Luminox XCOR

Chris benz Deep Chronograph
Chris benz Deep Chronograph

Artículo en español spaanse vlag

Pin It

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.