Het Snorkelvest

In Nederland komen we ze (nog) niet veel tegen, maar een snorkelvest kan het plezier van het snorkelen zeker verhogen. Het vest kan je met je mond opblazen met lucht, via een special opblaaspijpje (net zoals bij een reddingsvest). Zo kun je je drijfvermogen reguleren. Behalve dat je beter blijft drijven kun je zo ook makkelijker uitrusten en dus langer snorkelen.

De meeste snorkelvesten zijn gemaakt van nylon. De duurdere types hebben ook lycra of neopreen elementen en verhogen daarmee het draagcomfort en kunnen ook helpen om warmer te blijven. Sommige vesten hebben daarnaast leuke opties zoals (water)dichte (rits)vakken, ringen (D-rings) om spullen aan te hangen of een fluitje. De prijs van een snorkelvest varieert van circa 15 tot 75 euro.

Verschillende types snorkelvesten
Verschillende types snorkelvesten

Er zijn eigenlijk twee types snorkelvesten. Het eerste type is eigenlijk een soort ovaal zwemvest en trek je over je hoofd aan (links op de foto). Je bevestigt hem om je bovenlichaam met één of meerdere verstelbare koortjes en gespen (om je middel en eventueel ook tussen je benen). Vervolgens blaas je het vest op en de luchtkamer vult zich rondom. Het tweede type is meer een soort jasje (rechts op de foto). De luchtkamers bevinden zich alleen aan de voorzijde van het vest. Je bevestigt het vest door een ritssluiting en eventueel een middelband.

Bij DiveInn kun je voor circa 25 euro een snorkelvest kopen van het merk Seac. Het vest heeft twee verstelbare rugriemen en is  eenvoudig met de mond op te blazen. Er zijn 2 maten beschikbaar, S/M en L/XL.

Let op, een snorkelvest is GEEN zwemvest of reddingsvest en dient dus niet als zodanig gebruikt te worden! Verwar een snorkelvest ook niet met een trimvest. Een trimvest gebruik je om te duiken. Kijk voor een zwemvest voor kinderen eens bij bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.