Duikringen en duikstaafjes

Je zult ze vast wel eens gezien hebben in het zwembad, van die gekleurde ringen en staafjes die naar de bodem zinken, genaamd duikringen en duikstaafjes. Behalve dat dit leuk speelgoed is voor in het water, kun je ze ook gebruiken om je snorkel- en duikvaardigheden mee te vergroten. Het opduiken van duikringen en duikstaafjes vergroot het vertrouwen in het water. Tijdens een snorkel- of duikopleiding worden ze ook gebruikt voor diverse oefeningen en spelvormen!

De duikringen en duikstaafjes zijn felgekleurd zodat ze goed te zien zijn onder water. Ook hebben ze vaak een nummering of punten, zodat je er allerlei spelvormen mee kunt doen. Een voordelige keus en goede koop is de ringenset en de duikstokjes van Sportx.

De onderstaande duikringen en duikstaafjes van Cressi zijn wel wat duurder, maar zijn erg leuk en gaan lang mee. Klik op de afbeelding om ze te bestellen.

Cressi duikringen
Cressi duikringen: € 23

Genummerde Duikschijven
Genummerde Duikschijven: € 7
Ander onderwater speelgoed en oefenmateriaal
onderwater frisbee
Aqua disk (onderwater frisbee): € 27,95

Kinderen (en volwassenen!) vinden het leuk om spelletjes te doen in het water. Naast het opduiken van ringen, staafjes en ander zinkend materiaal is er nog van alles te koop om het speelplezier en de zwemvaardigheid te vergroten. Wat te denken van een heuse onderwater frisbee? De Aqua Disk kan wel tien meter door het water glijden en komt altijd weer boven drijven. De randen van de frisbee zijn gemaakt van zacht rubber en heeft een diameter van 30 cm.

 

 

torpedo speelmateriaal
De Toypedo originals: €15,95

Ander leuk speelmateriaal om te gebruiken in het water zijn de Toypedo’s van Swimways. Deze torpedo’s glijden wel 12 meter door het water en zinken daarna naar de bodem en zijn dus ook op te duiken. Deze watertorpedo’s zijn verpakt als set van drie stuks en zijn maar liefst 29 cm lang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.