Duiken op Rhodos

Rhodos is één van de grotere Griekse eilanden en ligt vlakbij de Turkse kust in de Middellandse Zee.  Het eiland is een populaire vakantiebestemming vanwege het klimaat, het bergachtige landschap en bezienswaardigheden, zoals Lindos en de Akropolis en het oude gedeelte van Rhodos-stad. Rhodos is daarnaast, met zijn prachtige baaien en stranden, een prima plek om te duiken (en snorkelen).

Zin in een duikvakantie op Rhodos? Kijk eens bij de reisaanbiedingen van TUI in Lindos.

Duiken op Rhodos
Duiken op Rhodos

SnorkelenDuiken.nl sprak met Andre Busstra, mede-eigenaar van de 5-sterren PADI duikschool de Waterhoppers op Rhodos. Je vindt de Waterhoppers in Lindos, Kolymbia en Plimiri. Andre heeft veel duikervaring en is Naui Instructeur (1991),  Bsac Instructeur (1992),  Cmas 3ster instructeur (1993), Padi Instructeur (1994) en SSI-instructeur (1998).

Andre, wat vind jij het leukste aan duiken op Rhodos?

Leuk aan het duiken op Rhodos is dat het zicht heel goed is. Daarnaast is er weinig stroming en zijn er weinig golven. Je komt zowel zand- als rotsondergronden tegen. Het is altijd zonnig in de zomer en de watertemperatuur gaat naar 28/30 graden in augustus! De condities om te duiken in Rhodos zijn uitstekend en de soortenrijkdom is heel gevarieerd. Veel inktvissen, allerlei soorten kleinere vissen, brasems en lipvissen. In één van de baaien waar we elke dag duiken woont een zelfs een Monnik zeehond!

zeenaaktslakken Rhodos!
Ook zeenaaktslakken vind je op Rhodos!
Wat is de beste periode om te duiken in Rhodos?

De beste periode is eigenlijk vanaf april (hoewel het dan nog best fris kan zijn) tot en met december.

Wat vind jij de mooiste plekken om te duiken op Rhodos?

Lindos heeft een scala aan prachtige duikplekken zoals Pentanissos en Kleovolos. Pentanissos heeft een hele mooie “muur” en de lichte stroming neemt allerlei vis mee.  Dit is de plek met de meeste vis en je ziet er ook grotere vissen zoals tonijn, barracuda en makreel. Kleovolos heeft enorme grotten. Bijna zo groot als een kathedraal! Voor de ervaren duiker vind je de beste duikplekken op Rhodos nabij Lindos.

grotduiken Rhodos
Ook grotduiken behoort tot de mogelijkheden

Bij Plimmiri ligt een wrak waar je prachtig kunt duiken. Een van oorsprong Nederlandse vrachtschip is voor de kust gezonken in de jaren tachtig. Het schip is nog helemaal in takt en is circa 110m lang. Het schip ligt op 22 meter diepte en de mast steekt net boven het wateroppervlak uit. Je ziet er verder een grote variatie aan vis, van tonijn tot trekkervissen.

wrak bij Plimiri
Duiken bij het wrak bij Plimmiri

We organiseren duiktrips naar deze plekken met een boot. Voor de meeste en mooiste  plekken heb je een boot en duikgids nodig! Wij gebruiken een Zodiac die plaats heeft voor 6 duikers in Lindos. Vanaf dit jaar hebben we ook permanent een boot in Plimmiri!

Waarom zou ik een Padi-opleiding of cursus bij de Waterhoppers volgen?

Wij zijn een Padi 5 sterren duikcentrum met meer dan 25 jaar ervaring. We hebben een groot aantal heel ervaren (internationale) instructeurs in dienst die al jaren werkzaam zijn bij ons. Wij zijn heel flexibel in tijden en dagen dat je een cursus wilt volgen. We bieden een heel veilig programma aan voor de beginners. We beginnen ook direct in zee omdat de zee hier zo perfect is (geen stroming, goed zicht en de juiste diepte etc.). Voor de gebrevetteerde duikers hebben we een heel gevarieerd programma (de specialty courses) met o.a. nitroxduiken en wrakduiken.

De Goudgestreepte Zeebrasem
De Goudgestreepte Zeebrasem
Welke duikmaterialen bieden jullie aan tijdens de cursussen en trips?

We hebben al het materiaal aan boord. De huur is inbegrepen in de prijs voor de cursussen en opleidingen. Qualifieds kunnen ook duiken met hun eigen spullen tegen gereduceerde prijzen!

Hebben jullie tot slot nog wat tips voor de beginnende duiker?

Gewoon doen! Het is veel makkelijker dan je denkt !

Eén reactie op “Duiken op Rhodos

  1. Gaaf, dat wrak bij Plimmiri, daar zou ik ook wel een keer willen duiken. Altijd interessant als er schepen op de bodem liggen en er nooit een scheepsberging heeft plaats gevonden, dat geeft echt een spooky gevoel onder water. Ik ga er zeker een keer naar toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.